Tattuering

Besvarad: 17.08.2023
Jag gjorde en tatuering när jag var 16/17 år ungefär som föreställer en djävul som viskar i mitt öre, jag som nu är nitton år och nyligen börjat tro på gud vår fader i himmelen och be känner en stor skam över tatueringen, vad kan jag göra. Ska jag täcka över den lasra bort den, hur tror du det ses på för vår himmelska fader att jag har den och så...
Visa hela frågan och svaret

Fabian bransell frågar:

Jag gjorde en tatuering när jag var 16/17 år ungefär som föreställer en djävul som viskar i mitt öre, jag som nu är nitton år och nyligen börjat tro på gud vår fader i himmelen och be känner en stor skam över tatueringen, vad kan jag göra. Ska jag täcka över den lasra bort den, hur tror du det ses på för vår himmelska fader att jag har den och så vidare.

Mvh Fabian

Benjamin Häggblom svarar:

Benjamin KP

Hej Fabian! Först vill jag bara säga att jag inte kan bestämma vad du ska göra med din tatuering, det är ett beslut du själv måste ta. :)

Men det jag kan säga är att jag inte tror att Gud är så brydd i huruvida vi har tatueringar eller inte, och vad de föreställer. På samma sätt tror jag inte heller att Gud är så brydd i hur vi klär oss och så vidare. Gud ser djupare än så. Om du ångrar tatueringen kan du som du säger tatuera över den eller lasra bort den. Alternativt kan du tänka om tatueringen kan betyda något annat för dig idag? Kan djävulen som viskar i ditt öra exenpelvis ses som en påminnelse om att vi ständigt utsätts för olika prövningar av djävulen och att vi alltid ska försöka stå emot och  välja det goda och kärleksfulla alternativet när vi står inför ett beslut? Eller så kanske tatueringen får ha sin ursprungliga betydelse och påminna dig om den tid du levde innan du började tro? Vi behöver inte skämmas för vårt förflutna. :)

Hoppas jag kunde ge dig nya perspektiv när det gäller ditt dilemma. Sköt om dig!

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

RSS flöde för kommentarer på denna sida | RSS flöde för alla kommentarer

Dölj

Tillbaka till Frågor och svar