144 000

Besvarad: 13.04.2021
Hej! Jag har läst att när Jesus återvänder till jorden så kommer 144 000 bli räddade. Men om man inte blir en av dem kan man forfarande komma till himmelriket utan att vara en av dem eller är det kört då?? Jesus sa också att ingen hade kommit till himlen. Inte ens Abraham, Mose och dem var där. Jag vill gärna att någon iallafall svarar....
Visa hela frågan och svaret

Bobbo Östberg frågar:

Hej! Jag har läst att när Jesus återvänder till jorden så kommer 144 000 bli räddade. Men om man inte blir en av dem kan man forfarande komma till himmelriket utan att vara en av dem eller är det kört då?? Jesus sa också att ingen hade kommit till himlen. Inte ens Abraham, Mose och dem var där.
Jag vill gärna att någon iallafall svarar.

Anders Lindström svarar:

AndersLindstrom3


Hej!
Texten du hänvisar till finns i Uppenbarelseboken. Den boken är skriven för att vara till tröst, stöd och mod för kristna som just då levde under svåra förhållanden. Uppenbarelseboken har ett kraftigt symbolspråk där skeendena beskrivs i mustiga bilder och händelser.
Talet 144000 är symboliskt och kopplas ihop med Israels tolv stammar. I det här sammanhanget blir det fullkomlighetens tal och inte ett numeriskt absolut belopp. Läser man vidare i texten talas det om ytterligare vita skaror som inte anges i absolut antal, utan är så stort att ingen kan räkna.
När det gäller himmelriket och de eviga frågorna är Nya testamentet tydligt på den punkten. Himmelriket tillhör alla. En av de mest centrala verserna är ur Johannes evangeliet:
Så älskade Gud världen att han gav den sin ende son, för att de som tror på honom inte skall gå under utan ha evigt liv.

Mvh

Anders

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

RSS flöde för kommentarer på denna sida | RSS flöde för alla kommentarer

Dölj

Tillbaka till Frågor och svar