Andra religioner

Besvarad: 16.10.2020
Hej, Varför uppfann Gud andra religioner tror du?
Visa hela frågan och svaret

Fanny frågar:

Hej,
Varför uppfann Gud andra religioner tror du?

Andreas Lundgren svarar:

Profil Andreas

Hej Fanny!
Vilken intressant fråga. Du ställer den på ett sådant sätt att det låter som att du tänker att det är Gud som har skapat religionerna.

På ett sätt tror jag att Gud är med och skapar allt. Gud inspirerar och väcker längtan hos människor, vilket jag ser som källan till att vi vill hålla på med sådant som kan kallas religion. 

Jag tror att religionerna ganska långt har blivit till, utan att det varit något planerat. Om man ska säga att det är någon som skapat religioner så tror jag ändå att det är människor som skapat religionerna. Det är människor som skrivit religiösa texter, som de uppfattat som uppenbarelser från Gud. Det är människor som ber och sjunger, det är människor som börjat samlas för att vara tillsammans med andra som har motsvarande tro, det är människor som valt hur de tycker man ska tolka det som de uppfattar som heligt. Många säger att det är Gud som inspirerat dem.

Jag tror att Gud kan inspirera människor oberoende av var i världen eller i vilken kultur vi befinner oss eller är uppvuxna. Det är ändå väldigt individuellt hur Guds inspiration tar sig uttryck i våra liv.

 

Vartma hälsningar,

Andreas

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

RSS flöde för kommentarer på denna sida | RSS flöde för alla kommentarer

Dölj

Tillbaka till Frågor och svar