Är den här tatueringen hädelse?

Besvarad: 14.04.2016
Hej, jag ska tatuera mig snart och har tänkt ut ett motiv som speglar min tro. Jag planerar att ha "Älsken edra fiender" Från Matteusevangeliet med det kristna korset, davidsstjärnan och den arabiska skriften "Allah" under. Under allt står "Vi är alla ett folk, bokens folk. Och vi har Abraham till Fader" Är detta hädelse? Allt jag vill göra med ta...
Visa hela frågan och svaret

Mvh /Isak frågar:

Hej, jag ska tatuera mig snart och har tänkt ut ett motiv som speglar min tro. Jag planerar att ha "Älsken edra fiender" Från Matteusevangeliet med det kristna korset, davidsstjärnan och den arabiska skriften "Allah" under. Under allt står "Vi är alla ett folk, bokens folk. Och vi har Abraham till Fader"

Är detta hädelse? Allt jag vill göra med tatueringen är att sprida kärlek och visa på Jesus budskap om att bemöta människor med olika religioner. Både Judendomen och Islam är ju en av de tre Abrahamska religionerna. Men eftersom Islam inte godtar Jesus som vägen och guds son, är det hädelse att blanda in de? och att kalla de för Abrahams söner? Jag tänker att vi alla försöker hitta ljuset och den rätta vägen och muslimer har bara hamnat lite fel men jag vill vara säker innan jag märker min kropp permanent :)

Ha en välsignad dag

Tom Sjöblom svarar:

tom sjoblom 3

Hej Isak,

Hädelse innebär att en person genom ord eller handlingar kränker något som anses heligt.Olika religioner och olika personer har olika saker som de anser vara heliga. Därför kan jag inte ge något entydigt svat till din fråga, för olika personer kan förstå din tatuering på olika sätt, Personligen tycker jag att det inte är hädelse och jag förstår ditt synsätt bra, men jag är nästan säker på att det kan finnas andra, som kan känna sig sårade över tatueringens budskap och därför tar det som hädelse- Det blir lätt så med frågor som rör vid vår identitet och livsåskådning - specillt om någon tycker att vi har fel i våra grundläggande synsätt. Det är väldigt fint att du har kommit på och tänka hurudana känslor din tatuering kan väcka. Tatueringen med budskap är alltid ett uttalande, och jag tror inte att det går och undvika att människorna reagerar på olika sätt med det. Du måste själv besluta om du är färdig att möta och handla alla de  olika reaktioner som tatueringen troligen kommer och väcka i männsikorns.

 

 

mvh

 

Tom

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

RSS flöde för kommentarer på denna sida | RSS flöde för alla kommentarer

Dölj

Tillbaka till Frågor och svar