Åsikt om flyktingar

Besvarad: 04.05.2019
vad har kyrkan för åsikt om flyktingar?
Visa hela frågan och svaret

Isak frågar:

vad har kyrkan för åsikt om flyktingar?

Claus Ståhlberg svarar:

Claus2 anvand

Hej

Det är en väldigt bred fråga och jag vet inte om jag svarar på vad du tänkte att du svarade.

Man kan kanske inte säga att kyrkan i sig har en direkt åsikt i frågan. Kyrkan är ju alla döpta och medlemmar, så det kanske inte finns en genomgripande åsikt. Vi har ingen påve som säger hur vi skall tycka i allt.

Dock finns det en lista som undertecknades av många medlemmar och präster från förra året. Där hittar du dessutom mera information.

Det är givetvis hemskt när folk måste fly. Orsakerna kan variera från klimat, torka, våld och rent av förföljelse som väldigt många kristna utsätts för.

Bibeln påminner oss alla att vi nån gång varit invandrar och flyktingar, så att vi skall ta hand om dem som kommer till oss. Ex. Om en in­vand­ra­re slår sig ner i ert land, skall ni in­te förtryc­ka ho­nom. In­vand­ra­ren som bor hos er skall ni be­hand­la som en infödd. Du skall äls­ka ho­nom som dig själv, ni var ju själva in­vand­ra­re i Egyp­ten. Jag är Her­ren, er Gud.

Och vi har Gyllene regeln och det dubbla kärleksbudet att försöka leva upp till. För att inte tala om att Jesus själv var flykting som barn.

Sen försöker arbetare inom kyrkan också motverka att det blir så illa på ett ställe att folk måste fly. Via missionen planteras träd och det lärs ut know-how så att personer bättre kan utnyttja de resurser de har till sitt förfogande hemma. Det ges också ut mikro-lån som har visat sig ha mycket god verkan för att folk i fattiga områden skall kunna komma på fötter.

Få lämnar sitt hem om de inte verkligen måste.

Hoppas det svarade på din fråga.

Mvh. Claus

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

RSS flöde för kommentarer på denna sida | RSS flöde för alla kommentarer

Dölj

Tillbaka till Frågor och svar