Få någon annan att bli troende

Hej! Jag undrar om det finns några tips på hur man kan få en närstående att börja tro? Är själv troende medan min pojkvän inte är det. Har försökt tala med honom om Gud och Jesus och allt som har med kristendomen att göra men han verkar inte ens vila lyssna. Var och en bestämmer ju såklart själv vad de vill tro på men tänkte bara om det finns någr...
Visa hela frågan och svaret

Charlotta frågar:

Hej!
Jag undrar om det finns några tips på hur man kan få en närstående att börja tro? Är själv troende medan min pojkvän inte är det. Har försökt tala med honom om Gud och Jesus och allt som har med kristendomen att göra men han verkar inte ens vila lyssna. Var och en bestämmer ju såklart själv vad de vill tro på men tänkte bara om det finns några sätt som kunde hjälpa.
Tack på förhand.

Patricia Högnabba svarar:

Patricia Hognabba

Hej!

Jag tror, precis som du, att tro behöver vara vars och ens eget beslut. Min erfarenhet är att olika människor i olika perioder är mer/mindre intresserade av att fundera på sin egen tro/livsåskådning - därför tror jag inte att det lönar sig att du inte pushar honom, utan väntar på att han är redo för diskussioner. Det är också viktigt att öppna diskussioner om tro med en lyssnande attityd, snarare än att man har en agenda.

Hoppas ni får fina samtal - förr eller senare. 

Mvh, Patricia Högnabba | Fråga prästen

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

RSS flöde för kommentarer på denna sida | RSS flöde för alla kommentarer

Dölj

Tillbaka till Frågor och svar