Frestelse

Hej! Vi ska skriva ett arbeta i skolan om etik kopplat till kristendomen och islam. Jag undra då hur de kristna ställer sig i frågan om frestelse? Kan både vara inom det vardagliga livet som att t. ex mat kan fresta, eller att saker kan frestas att göra pga av att man lättare kommer undan. Mvh Matilda
Visa hela frågan och svaret

Matilda Gunnarsson frågar:

Hej! Vi ska skriva ett arbeta i skolan om etik kopplat till kristendomen och islam.

Jag undra då hur de kristna ställer sig i frågan om frestelse?

Kan både vara inom det vardagliga livet som att t. ex mat kan fresta, eller att saker kan frestas att göra pga av att man lättare kommer undan.

Mvh Matilda

Patricia Högnabba svarar:

Patricia Hognabba

Hej Matilda!

Du ställer en knepig fråga. Jag tänker att "frestelse" handlar om att göra något som är dåligt för en själv eller andra och då är svaret naturligtvis att kristendomen avråder oss från att falla för såna frestelser. Däremot skulle jag inte räkna en god bulle som en frestelse. 

Bibeln berättar att också Jesus frestades av djävulen i öknen. Då handlade det om att han skulle bevisa sin gudomlighet. Jesus föll dock inte för frestelsen - han visste att han inte behöver bevisa något för djävulen. Jag tycker att denna episod ganska bra beskriver hur kristendomen uppfattar ordet "frestelse".

Patricia Högnabba | Fråga prästen

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

RSS flöde för kommentarer på denna sida | RSS flöde för alla kommentarer

Dölj

Tillbaka till Frågor och svar