Himlen-Rankar/Rang-Änglar?

Hej! Min första fråga till er handlar om finns det olika sorters rankar för människor som kommer till himmeln alla är ju olika speciella vi har ju präster,ärkebiskopar/biskop,och påven,osv lever dem i himlen bland alla vanliga människor som har förtjänat komma dit, eller lever dem enskild, för änglar lever inte och bor väll vid människorna.Förenkl...
Visa hela frågan och svaret

// Anonym Nyfiken Kristen frågar:

Hej!

Min första fråga till er handlar om finns det olika sorters rankar för människor som kommer till himmeln alla är ju olika speciella vi har ju präster,ärkebiskopar/biskop,och påven,osv lever dem i himlen bland alla vanliga människor som har förtjänat komma dit, eller lever dem enskild, för änglar lever inte och bor väll vid människorna.Förenklad sagt har vi olika rankar i himlen eller bor alla på ett ställe som jorden typ?

Andra frågan: Kan man bli ängel från att vara människa från början om man kommer till himmeln eller måste man gå igenom något eller levt ett speciellt sätt, alla som jobbat i kyrkan,präster,speciella personer,osv som har ägnat hela sitt liv till guds domedag blir dem änglar eller hur fungera det hela ?? :)

Linus Stråhlman svarar:

28377804 10156147279704938 8779338236060489450 n

Hej och tack för dina frågor!

I den evangelisk-luterska teologin tänker man att alla människor är lika värda inför Gud och att ingen har högre rang eller något sådant inför Gud. Med andra ord tänker vi inte att präster och biskopar på något sätt skulle vara mer värda eller andliga elit-idrottare inför Gud. Det är nu bara det att de av församlingen och kyrkan fått ett speciellt uppdrag att tjäna gudsfolket. Änglarna är himmelska väsen som finns till för att tjäna Gud och människorna. De är alltså något helt annat än människa och man övergår enligt kristen tro inte till att bli en ängel i himlen. Däremot står det att då vi dör kommer vi att uppstå till ett himmelskt liv och få nya himmelska kroppar, sk. uppståndelsekroppar. Du kan läsa vidare i slutet av 1 Korintierbrevet, t.ex. kap 15 och läs gärna hebreerbrevet.

Allt gott, Linus

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

RSS flöde för kommentarer på denna sida | RSS flöde för alla kommentarer

Dölj

Tillbaka till Frågor och svar