Hur har historian påverkat tron

Besvarad: 13.04.2021
Hej! Jag har lite frågor kring den kristna tron. Jag har funderat lite och undrar hur det ser ut i andra länder som också har en kristen tro, om det skiljer sig mycket från Sveriges? Jag undrar även lite kring historia och om det finns någon/några historiska förklaringar till att kristna tänker/agerar som de gör. jag tänker lite vad i historian h...
Visa hela frågan och svaret

Nellie frågar:

Hej! Jag har lite frågor kring den kristna tron.

Jag har funderat lite och undrar hur det ser ut i andra länder som också har en kristen tro, om det skiljer sig mycket från Sveriges? Jag undrar även lite kring historia och om det finns någon/några historiska förklaringar till att kristna tänker/agerar som de gör. jag tänker lite vad i historian har påverkat kristna mest.

Hoppas ni kan svara på mina frågor, ha en fortsatt bra dag!

Anders Lindström svarar:

AndersLindstrom3

Hej!

 

De kristna värderingarna har i stor utsträckning påverkat den västerländka historien i Europa och senare i Amerika/ USA.

Genom historiens gång har olika upptäckter och insikter påverkat samhället och självfallet också kyrkan och den kristna trons tyngdpunktsområden.

Det som skett är vad vi kallar historien eller historisk utveckling. Den är en stor process där tankar och idéer blandas samman. Stora omvälvande upptäckter har fört det mänskliga tänkandet framåt och kyrkan har varit en del av den processen.

Stora naturkatastrofer och pandemier har även påverkat mänklsighetens historia i stort. Kyrkan har funnits med mitt i allt detta.

Genom tiderna har kyrkan värnat om det kristna kärleksbudskapet  om förlåtelse och medmänsklighet ibland bättre och ibland sämre. Kyrkan är inte en isolerad del av  samhället utan en integrerad del av det.

 

Mvh

 

Anders Lindström

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

RSS flöde för kommentarer på denna sida | RSS flöde för alla kommentarer

Dölj

Tillbaka till Frågor och svar