Hur kommer man närmare Jesus?

Hej! Jag är en trettonårig tjej som trott på Gud i ca 2 år, men som nyss har bestämts för att följa Jesus på riktigt. Jag vill att Jesus ska vara en del i hela mitt liv och att jag ska leva som en god kristen både före och efter livet på jorden, men hur gör man? Jag läser Bibeln nästan varje dag, lyssnar på lovsånger när jag lyssnar på musik (jag l...
Visa hela frågan och svaret

Wilma, trettonåringen som verkligen älskar Jesus frågar:

Hej! Jag är en trettonårig tjej som trott på Gud i ca 2 år, men som nyss har bestämts för att följa Jesus på riktigt. Jag vill att Jesus ska vara en del i hela mitt liv och att jag ska leva som en god kristen både före och efter livet på jorden, men hur gör man? Jag läser Bibeln nästan varje dag, lyssnar på lovsånger när jag lyssnar på musik (jag lyssnar på musik varje dag), jag ber minst varje dag.

Jag lever en del i synd, det kanske är det som ställer till det. Med synd så menar jag att jag inte går i kyrkan, även fast jag vill. Jag är den ända i min familj som är troende, dom andra i mi familj är mellan anti och icke troende.
Med synd så menar jag också andra saker, som att inte ge pengar till tiggare, att inte alltid respektera mina föräldrar och andra saker som får en att inte representera en kristen.

Har du nåt bra tips för att komma närmare Jesus?
Jag älskar Jesus!
Jag går på ungdoms aktiviteter ( www.hagakyrkan.se , www.elimkyrkan.se ) som hagaklubben och jag ska börja gå på Tonår. Jag går också på läger som bänkåslägret och United Camp.

Jag vill ha hjälp att komma närmare Jesus, gärna genom Bibeln, snälla ge mig tips och råd!

//

Maria Lindberg svarar:

IMG 20161028 093330

Hej Wilma,

Tack för din intressanta och viktiga fråga. Vad roligt att du vill finna en relation med Jesus! Du är på god väg. Jag kan inte ge dig några andra tips än att fortsätta läsa Bibeln, lyssna på kristen musik (även om världslig musik inte heller behövs uteslutas) och att be. Läs Bibeln och meditera över vad du läst. Alltså känn efter vad bibelstycket vill säga till dig just då. Be gärna också regelbundet. Det är genom bön du finner en personlig kontakt till Jesus. Du upplever inte ännu att du fått en kontakt, men trots det är Jesus närvarande och hör dina böner. Det kan ibland ta lite tid innan en personlig kontakt nås. Det är som med vilken relation som helst. Då man är kär i någon önskar man att den andra skall bli kär i en själv så snart som möjligt. Men för att uppnå en god och stark relation krävs att man bygger upp den sakta men säkert. Det tar tid, men det skall det få göra.

Du nämnde också ordet synd. Jag tycker inte att du gör något syndigt. Synd betyder att medvetet inte vilja följa Gud, eller att medvetet inte följa Guds bud och skada andra. Det gör inte du. Du vill ju följa Jesus.  Alla människor gör fel. Ingen människa kan undvika att strunta i andra eller säga eller göra något tokigt. Vi skall vara vänliga mot varandra, men vi får inte heller glömma bort att vara snälla mot oss själva och inte kritisera oss själva för mycket. Men om man själv märker att man gjort något fel räcker det att be om ursäkt. Dina föräldrar känner dig säkert så väl att de vet att du inte menar något illa och Gud är en förlåtande Gud.

 

Hälsningar,

Maria

Kommentarer

 • hej jag undrar om man måate gör något spiciellt för att följa gud för jag gå inte till kyrkan eller har inte döpt mig 2 gånger som vissa säger att man ska göra men måste jag be varge dag för att komma upp till himlen. vissa säger också att föratt komma upp till himlen får man inte se på krigsfilm eller soela krigspel vad måst jag göra för att fölga Gud

  Sparad av Neo, 29.01.2017 11:13 (7 år sen)

 • Hej! Jag börjar med att svara på frågan om dopet. I den evangelisk-lutherska kyrkan finns bara ett dop. Det behövs inget annat dop för att räknas som kristen. Dopets verkan går aldrig om. Genom dopet blir vi Guds barn och medlemmar i kyrkan. Vår tro har vi fått som gåva. Den utvecklas genom hela vårt liv. I svaret ovan nämnde jag bibeln och bönen. Om inte högmässan lockar kanske det finns någon annan verksamhet inom kyrkan som är mer intressant. Ungdomskvällar? Körer? Programkvällar av olika slag? Det viktigaste är att du känner att du trivs och att det känns rätt för dig. Krigsfilmer och spel är i sig inte skadliga eller ett hinder till att komma till himmelen, förutsatt att det känns bra att se/spela och att inte filmerna/ spelet tar upp för stor del av din fritid. Det räcker att tro på Gud och att vara i kontakt med Gud (inte nödvändigtvis varje dag, men nu och då) för att komma till himmelen. Lycka till!

  Sparad av Maria Lindberg, 01.02.2017 11:11 (7 år sen)

 • Hej! jag vet inte vart jag ska börja, men ja jag är kristen och tror på gud o liksom jag hade bra relation me gud först men sen så hände ngt jag slutade be o glömmer att be hela tiden och jag vart mer orlydig de känns som de blir värre och värre, jag känner mig längre bort från gud och jesus varje dag och jag är jätte osäker på vad jag ska göra

  Sparad av Anonym, 12.09.2020 22:01 (3 år sen)

 • Hej, Förlåt att jag svarar först nu. Jag märker att det kommit många kommentarer. Hur tron fungerar är lite konstigt för oss nutidsmänniskor. Vi är vana att ingenting är gratis. Vi är vana att tjänster kräver gentjänster. Men Gud är inte sådan. Han kräver inte nåt av oss. Vår tro är en gåva. Fastän vi glömmer bort att be så glömmer inte Gud bort oss. Vi kan när som helst återvända till honom via bön. Hälsningar, Maria Lindberg

  Sparad av Maria Lindberg, 30.09.2020 19:46 (3 år sen)

Skriv kommentar

RSS flöde för kommentarer på denna sida | RSS flöde för alla kommentarer

Dölj

Tillbaka till Frågor och svar