Jesu uppståndelse

Besvarad: 15.04.2021
Uppstod Jesus med en himmelsk kropp ? Det var väl inte bara en andlig uppståndelse?
Visa hela frågan och svaret

Anne frågar:

Uppstod Jesus med en himmelsk kropp ? Det var väl inte bara en andlig uppståndelse?

Anders Lindström svarar:

AndersLindstrom3

Hej!
En mycket intressant fråga. Denna påsk (2021) förde jag ett samtal med professor Karl -Gustav Sandelin i den här frågan och den finns på Youtube länk här:
https://youtu.be/YfFRKTX8i7c

Enligt berättelserna i Nya testamentet visade sig Jesus för lärjungarna med en helt synlig kropp och han åt med dem, vilket helt antyder att Jesus hade en kropp. De kände också igen honom, kroppen var hans.
Den andra viktiga punkten är att berättelserna också anger att graven var tom och kroppen borta.
I 1 Kor 15 som behandlar frågan om uppståndelsen grundligt anges att det förgängliga skall bli oförgängligt. Samtidigt talas det om en förvandling, men inte att kroppen bara skulle vara andlig. Den är annorlunda, oförgänglig, hur det sker är ett mysterium och i Guds händer.
1 Kor 15
42Så är det också med de dödas uppståndelse. Det som blir sått förgängligt uppstår oförgängligt. 43Det som blir sått föraktat uppstår i härlighet. Det som blir sått svagt uppstår fullt av kraft. 44Det som blir sått som en kropp med fysiskt liv uppstår som en kropp med ande. Finns det en kropp med fysiskt liv, så finns det också en med ande.
Som synes är det inte lätt att bringa reda i den här texten. Min mening är att den fungerar intuitivt och med bildspråk med målsättningen att understryka förvandlingen till en ny kropp, som är verklig men annorlunda och fullt igenkännbar.

Hälsar

Anders

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

RSS flöde för kommentarer på denna sida | RSS flöde för alla kommentarer

Dölj

Tillbaka till Frågor och svar