jesus och gud

Hej, jag är troende men har trots mycket dryftande inte kunnat förstå varför man i så många böner tillber Jesus istället för Gud direkt? Jag upplever att Gud och den helige anden är stort och mäktigt och Gud den högste, men har alltid upplevt att Jesus är en mindre del - bara en son som kom till jorden och åkte tillbaka. Han visade sig vara Guds so...
Visa hela frågan och svaret

N.D frågar:

Hej, jag är troende men har trots mycket dryftande inte kunnat förstå varför man i så många böner tillber Jesus istället för Gud direkt? Jag upplever att Gud och den helige anden är stort och mäktigt och Gud den högste, men har alltid upplevt att Jesus är en mindre del - bara en son som kom till jorden och åkte tillbaka. Han visade sig vara Guds son genom tal och handling, men varför tillber man honom.? Han gjorde ju inget - det var ju Gud som skickade och tog tillbaka. Förstår det där med att Jesus dog för våra synder osv men varför skulle vi ändå tillbe honom? Hela den delen verkar ju så konstig annars också - Gud kunde ju bara ha förlåtit oss utan Jesus resa till jorden. Min Gud är inte självisk, hotar inte och ställer inga krav - min Gud älskar mig för den jag är, med mina brister och synder. Gud är kärlek.
Upplever själv att Jesus är en onödig mellanhand för bönen. Vill själv rikta min bön direkt till Gud. Den helige anden och Gud känner jag ofta nära mig och de känns tidlösa. Jesus känns gammaldags och icke relevant mer idag - han känns överflödig. Varför tillber man honom och inte Gud direkt?

Patricia Högnabba svarar:

Patricia Hognabba

Hej N.D!

Jag förstår dina tankar mycket väl - jag har också i perioder känt mig mera bekväm med att be till Gud än Jesus (även om jag ser Jesus som både Gud och förebild). När jag har talat om frågan med mina vänner och ungdomar har jag dock fått ett ganska bra svar - många upplever det mera "konkret" att tänka sig att Jesus är den man talar till - Gud i formen av människa. Alltså att man kan uppleva Gud som för stor eller abstrakt just i en bönesituation. 

Men jag tycker att du gott kan fortsätta be till Gud eller Anden om det känns mera naturligt för dig!


Mvh, Patricia Högnabba | Fråga prästen

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

RSS flöde för kommentarer på denna sida | RSS flöde för alla kommentarer

Dölj

Tillbaka till Frågor och svar