Kan Gud flyga?

Detta är ett allvarligt meddelande direkt till prästen. Eftersom att Gud finns överallt till och med i luften så undrar jag om han kan flyga? Ovh om han kan det vill jag lära mig. Jag har nämligen funderat på att bli en gud när jag blir stor så jag vill veta vilka fördelar man har. _:)
Visa hela frågan och svaret

APAN2.0 frågar:

Detta är ett allvarligt meddelande direkt till prästen.

Eftersom att Gud finns överallt till och med i luften så undrar jag om han kan flyga? Ovh om han kan det vill jag lära mig.
Jag har nämligen funderat på att bli en gud när jag blir stor så jag vill veta vilka fördelar man har. _:)

Rebecka Stråhlman svarar:

Rebecka 529web beskuren

Hej, apan2.0!

Eftersom Gud är överallt, allsmäktig och mycket annat, så behöver han inte kunna flyga. Om man flyger så rör man sig från punkt a till punkt b, men Gud är samtidigt på punkt a och b och alla andra punkter också och behöver därmed inte kunna flyga eller röra sig mellan punkterna på annat sätt heller.

Om du vill lära dig flyga så skulle jag rekommendera en pilotutbildning. Det finns flera alternativ. Man kan bl.a. bli stridspilot i flygvapnet, trafikpilot eller hobbypilot. Stridspilot är svårast, hobbypilot lättast men antagligen dyrast. Flygklubbar ordnar regelbundet kurser för sådana som vill ta flygcertifikat och börja flyga små flygplan. Bl.a. Finnair ordnar regelbundet utbildningar för dem som vill bli trafikpiloter, men inträdesproven är ganska svåra. Sedan finns det ju många andra sätt människan kan ta sig upp i luften på ifall du hellre prövar på dem.

Lycka till i ditt strävande att bli Gud! Jag har ett tips åt dig: Gud blev faktiskt människa en gång (Jesus) för att visa hur vi faktiskt kan bli lika Gud/Jesus. Så - för att citera författaren och apologeten Stefan Gustavsson - gör som Gud, bli människa! Flera tips hittar du i filmen "Bruce Almighty". 

Hälsningar

Rebecka, präst och pilotdotter

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

RSS flöde för kommentarer på denna sida | RSS flöde för alla kommentarer

Dölj

Tillbaka till Frågor och svar