Kärlek till nästan

Hej, Jag funderar vad kärlek till nästan egentligen betyder och hur denna princip förverkligas inom kyrkan och församlingen?
Visa hela frågan och svaret

Bella frågar:

Hej,
Jag funderar vad kärlek till nästan egentligen betyder och hur denna princip förverkligas inom kyrkan och församlingen?

Ann-Sofi Storbacka svarar:

ann sofi storbacka

Hej Bella,

Nyckeln till att bättre förstå principen om kärleken till nästan handlar om definitionen på kärlek. Om kärlek betyder varma känslor till alla man möter är den omöjligt att förverkliga.Men om man definierar kärlek bredare blir principen om kärleken till nästan betydligt mera praktisk och meningsfull.

En av de bästa definitionerna på kärlek som jag känner till är denna: "kärlek är ett spektrum som innehåller allt från respekt till mycket varma känslor. Är något respektlöst handlar det inte om kärlek." Att sträva till att bemöta alla med respekt i kyrkan och församlingen är ett sätt att förverkliga kärleken til nästan.

En annan definition på kärlek är följande: "kärlek är att se och lyssna till den man möter och ta det man har sett och hört på allvar." Också den här definitionen liknar definitionen på respekt och är mera möjlig att tillämpa i olika sammanhang både i kyrkan och i samhället.

Om kärlek i praktiken ser ut som respekt eller som vänligt och tydligt bemötande är det ändå tillräckligt utmanande att försöka förverkliga.

 

Många varma hälsningar,

 

Ann-Sofi

 

 

 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

RSS flöde för kommentarer på denna sida | RSS flöde för alla kommentarer

Dölj

Tillbaka till Frågor och svar