Kommer man automatiskt till himlen

Besvarad: 29.08.2019
Min fråga är kommer man automatiskt till himlen för man hör till kyrkan. Bara man hör dit behöver man ej tvivla och får göra vad man vill, Behöver ingen kyrka sedan man konfirmerat sig. Den här uppdateringen får man av många. Kan det vara så enkelt att leva som människa, har svårt att tro det.
Visa hela frågan och svaret

Sami frågar:

Min fråga är kommer man automatiskt till himlen för man hör till kyrkan.
Bara man hör dit behöver man ej tvivla och får göra vad man vill, Behöver ingen kyrka sedan man konfirmerat sig. Den här uppdateringen får man av många.
Kan det vara så enkelt att leva som människa, har svårt att tro det.

Mia Bäck svarar:

IMG 20230120 104024

Hej Sami!

Jag tror inte att någon kommer automatiskt till himlen.

Vi kommer till himlen för att Jesus har gjort det möjligt för oss. Jesus dog, uppstod och öppnade vägen till himlen och till Gud. Det skedde inte automatiskt utan genom att han offrade sitt eget liv för oss. Av kärlek. Så mycket älskar Gud oss!

Vi får ta emot den gåvan genom nåd. Vi kan inte prestera den utan vi kan bara ta emot den. Det är en gåva från Gud. Den som vill behöver inte ta emot den gåvan.

Kyrkan behöver vi för att berätta om det fantastiska som Jesus har gjort för oss. Kyrkan behöver vi för att bli påminda om att vi inte kan förtjäna Guds kärlek utan vi får vila i hans kärlek och nåd. Kyrkan behöver vi för att konkret ta emot Jesus gåvor i dopet, nattvarden och bibelordet. Kyrkan behöver vi för att växa i tro och för att växa i kärlek. Kyrkan behöver vi för att ha en plats, en gemenskap där vi möter Gud och andra som tror på Jesus.

Jag skulle kunna fortsätta och berätta om varför vi behöver kyrkan men jag ska istället hänvisa till en text om min drömkyrka som jag publicerat på min predikoblogg. Du kan läsa den här.

Det finns en plats i kyrkan som är bara, bara din!

Mia

 

 

 

 

Kommentarer

  • Mia jag är av samma åsikt som du men varför jag frågade är för flera säger att om de är barndöpt, konfirmerade behöver de inget mera. Detta påstående är jag emot.

    Sparad av Sami, 29.08.2019 17:54 (5 år sen)

Skriv kommentar

RSS flöde för kommentarer på denna sida | RSS flöde för alla kommentarer

Dölj

Tillbaka till Frågor och svar