Kommer man in i himmelriket?

Besvarad: 18.02.2020
Hej! Vet inte vilket stycke. Enligt en text i bibeln så är redan vissa utvalda och begränsat för himmelriket så fler kommer inte in. Hur ska man tolka det här, kommer man till himmelriket?
Visa hela frågan och svaret

HarreN frågar:

Hej!

Vet inte vilket stycke.
Enligt en text i bibeln så är redan vissa utvalda och begränsat för himmelriket så fler kommer inte in.
Hur ska man tolka det här, kommer man till himmelriket?

Prästen svarar:

Hej HarreN,

En väldigt bra fråga;

Det jag vet om himmelriket är ganska lite men jag vet att Jesus upprepade gånger sa att vi inte kan komma till himmelriket av egen kraft, alltså vi kan inte förtjäna oss en plats i himmelriket. Utan en plats i himlen handlar om Guds nåd. 

 

Jag antar att du tänker på dessa två stycken: 

Uppenbarelseboken 7:1Sedan såg jag fyra änglar stå vid jordens fyra hörn och hålla fast jordens fyra vindar, för att ingen vind skulle blåsa över jorden eller havet eller mot något träd. 2Och jag såg en annan ängel stiga upp från öster med den levande Gudens sigill, och han ropade med hög röst till de fyra änglarna, som hade fått rätt att skada jorden och havet: 3”Skada inte jorden eller havet eller träden förrän vi har märkt vår Guds tjänare med sigill på deras pannor.” 4Och jag fick höra antalet av dem som var märkta med sigill. Etthundrafyrtiofyra tusen var märkta...

och uppenbarelseboken 14: 1Och jag såg, och se: Lammet stod på berget Sion och tillsammans med Lammet etthundrafyrtiofyra tusen som hade hans namn och hans faders namn skrivet på pannan. 2Och jag hörde en röst från himlen som rösten av stora vatten och rösten av stark åska, och rösten jag hörde var som när harpspelare spelar på sina harpor. 3De sjöng en ny sång inför tronen och inför de fyra varelserna och de äldste. Och ingen kunde lära sig den sången utom de etthundrafyrtiofyra tusen, de som är friköpta från jorden.

144 000 är ett oändligt tal och är en bild för 12 Israels stammar. 

 

Ha det bra,

Sara 

 

 

 

 

Kommentarer

  • Var framgår det att 144 000 är oändligt? Ni kan ju påstå saker såvida det inte står i bibeln? Var finns den källan att 144 000 ansågs oändligt?

    Sparad av HarreN, 19.07.2020 19:05 (4 år sen)

  • Hej Det stå också i bibeln att när man dör så kommer man tid dödsriket där allt liv stannar Så,,, kommer man till himlen?

    Sparad av HarreN, 28.08.2020 19:25 (4 år sen)

Skriv kommentar

RSS flöde för kommentarer på denna sida | RSS flöde för alla kommentarer

Dölj

Tillbaka till Frågor och svar