Kristendomens åsikter på adoption

Besvarad: 21.05.2021
Hej! Jag undrar hur kristendomen ser på adoption? Får man adoptera bort eller adoptera någon? Skulle verkligen uppskatta ett svar. Mvh.
Visa hela frågan och svaret

Estelle frågar:

Hej! Jag undrar hur kristendomen ser på adoption? Får man adoptera bort eller adoptera någon?
Skulle verkligen uppskatta ett svar.
Mvh.

Claus Ståhlberg svarar:

142007752 256599202537816 7424143081806963580 n

Hej

En bra och viktig fråga.

Att adoptera bort sitt barn är aldrig lätt, men det kan finnas situationer där det är det enda man kan göra. Det finns inget som talar emot det. Det talas mera om att man ska ta hand om barnen och se till att de har det bra. Om man adopterar bort sitt barn så ger man en annan familj möjligheten att ta hand om barnet och man ger barnet en chans till ett bra liv.
Man behöver inte heller vara ensam i val om att adoptera bort ett barn. Från kyrkans sida har vi både diakoner, präster, barnarbetare och familjerådgivning som kan hjälpa och stöda i frågan.

Som kristna så följer vi ju Jesus som adopterades av Josef. Så redan där ser vi att adoption är en viktig sak som man kan göra. Men också tidigare så vet vi att t.ex. Moses adopterades. Så adoption ses som en positiv sak och som något som gjorts redan länge. Också de första kristna räddade och adopterade romerska barn som lämnats för att dö av föräldrar som inte ville ha ett barn eller som var rädda att deras barn hade en förbannelse över sig. Dessutom har man chansen att ge ett barn ett kärleksfullthem och få en stor lycka till sin familj.
Att adoptera barn har länge varit en viktig del bland kristna.

Hoppas det svarade på din fråga :)

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

RSS flöde för kommentarer på denna sida | RSS flöde för alla kommentarer

Dölj

Tillbaka till Frågor och svar