Minneslunden

Min mamma å pappa är begravd i minneslunden.Min sambos mamma är begravd i en annan minneslund och vi åker oftas dit för den är jättevacker å trevlig. Måste ja tända ljus på min pappas/mammas minneslund eller kan ja tända ljus även till mina föreldrar på varfri minneslund?
Visa hela frågan och svaret

Frågande frågar:

Min mamma å pappa är begravd i minneslunden.Min sambos mamma är begravd i en annan minneslund och vi åker oftas dit för den är jättevacker å trevlig.
Måste ja tända ljus på min pappas/mammas minneslund eller kan ja tända ljus även till mina föreldrar på varfri minneslund?

Ann-Sofi Storbacka svarar:

ann sofi storbacka

Hej,

Du kan tända ljus för dina föräldrar också på en annan plats än just där de är begravda. Platsen där någon är begravd är en särskild plats, men man kan minnas och tänka på dem som har dött var som helst och de kan t.o.m. kännas närmare på någon annan plats än där de är begravda. 

På många begravningsplatser finns särskilda ställen där man kan tända ljus för dem som finns begravda någon annanstans. För alla är det inte ens praktiskt möjligt att ta sig till gravplatsen om man t.ex. bor långt borta. Det betyder att du inte alls är ensam om att tända ljus för någon familjemedlem på en annan plats än där de är begravda.

Ljusa och varma hälsningar till dig!

Ann-Sofi

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

RSS flöde för kommentarer på denna sida | RSS flöde för alla kommentarer

Dölj

Tillbaka till Frågor och svar