Om att ge

Hej! Jag har två frågor jag tänkt på ganska länge. 1. Var finns bibeln att få? Går man till en kyrka och ber om en? Eller köper man? 2. Vad säger bibeln om att ge. Ge gåvor. Visa tacksamhet osv. Jag har länge funderat på att börja gå i kyrkan. Jag gick till kyrkan en period. Men sluta sedan tyvärr. När jag går till kyrkan så mår jag super bra...
Visa hela frågan och svaret

Malva frågar:

Hej!

Jag har två frågor jag tänkt på ganska länge.
1. Var finns bibeln att få? Går man till en kyrka och ber om en? Eller köper man?
2. Vad säger bibeln om att ge. Ge gåvor. Visa tacksamhet osv.
Jag har länge funderat på att börja gå i kyrkan. Jag gick till kyrkan en period. Men sluta sedan tyvärr. När jag går till kyrkan så mår jag super bra. Måste bara hitta min motivation igen, och jag ber för att den skall komma snart!
Mvh Malva

Ann-Sofi Storbacka svarar:

ann sofi storbacka

Hej,

Du har verkligen fått vänta länge på att få svar på dina frågor. De har snurrat runt i cyberrymden ett bra tag.

1. Om ett eget exemplar av Bibeln. Biblar finns att köpa i bokhandalr. Men du kan också prova på att begära en från din kyrka elelr församling. Bibeln finns också på nätet: www.bibwln.se  I nätversionen finns flera sökversioner. 

2. Jag hoppas att du redan har hittat motivationen till att gå i kyrkan igen. Vid varje gudstjänst tar man upp kollekt, som är ett sätt att hjälpa. Men i din församling kan du säkert hitta andra sätt att hjälpa andra som passar dig. Du kan också be om att hitta sätt att vara till nytta för någon eller att få klarhet i vad du kan ge som är meningsfullt för andra.

 

Många varma hälsningar,

Ann-Sofi, präst

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

RSS flöde för kommentarer på denna sida | RSS flöde för alla kommentarer

Dölj

Tillbaka till Frågor och svar