Pastorsutbildning

Hej! Jo det är så att jag undrar hur jag kan läsa till pastor, eftersom jag själv är kristen och detta är det jag brinner för så hade jag önskat att jobba med det hela tiden. Jag har inte läst på någon bibelskola eller annan kyrklig utbildning utom konfirmation då. Så jag undrar vad som krävs, hur och var jag kan göra det och hur svårt eller inte d...
Visa hela frågan och svaret

Johanna frågar:

Hej! Jo det är så att jag undrar hur jag kan läsa till pastor, eftersom jag själv är kristen och detta är det jag brinner för så hade jag önskat att jobba med det hela tiden. Jag har inte läst på någon bibelskola eller annan kyrklig utbildning utom konfirmation då. Så jag undrar vad som krävs, hur och var jag kan göra det och hur svårt eller inte det är?
Tack på förhand!

Linus Stråhlman svarar:

28377804 10156147279704938 8779338236060489450 n

Hej,

för att bli präst i den Evangelisk-lutherska kyrkan i Finland ska man avlägga en teologiemagisterexamen vid ett universitet. Då följer man universitetets krav och upplägg. De flesta avlägger examen på 5-7 år. Uppbyggnaden av examina hittar du på de olika universitetens hemsidor. I Finland är det Helsingfors universitet, Åbo Akademi och Itä-Suomen Yliopisto som erbjuder teologi. 

/Linus

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

RSS flöde för kommentarer på denna sida | RSS flöde för alla kommentarer

Dölj

Tillbaka till Frågor och svar