präster

Besvarad: 07.11.2022
Hej! Jag undrar varför både könen får bli präster inom den protestantiska kyrkan. Är det för att protestantismen vill ha flera perspektiv hur man ska tolka bibeln? Det skulle vara super snällt om ni kunde svara fort som möjligt eftersom jag ska lämna in denna uppsatts snart. mvh en person som måste veta mer om det här
Visa hela frågan och svaret

En person som måste få veta mer frågar:

Hej! Jag undrar varför både könen får bli präster inom den protestantiska kyrkan. Är det för att protestantismen vill ha flera perspektiv hur man ska tolka bibeln? Det skulle vara super snällt om ni kunde svara fort som möjligt eftersom jag ska lämna in denna uppsatts snart.

mvh
en person som måste veta mer om det här

Mia Bäck svarar:

IMG 20230120 104024

Hej!

Jag ber om ursäkt att du fått vänta så länge på att få svar på din fråga. Jag utgår ifrån att din uppsats har lämnats in för länge sedan ;)

Vi har både kvinnor och män och icke-binära som präster i den evangelisk-lutherska kyrkan i Finland. Det är en rikedom tycker jag. Det beror på att män och kvinnor ses som jämlika inom vår kyrka. Snart hoppas jag att vi ska sluta fokusera på kön överhuvudtaget.

I Bibelns första kapitel står det: "Gud skapade människan till sin avbild, till Guds avbild skapade han henne. Som man och kvinna skapade han dem." Det här betyder att kvinnor och män tillsammans är Guds avbild. Då behövs vi alla lika mycket för att kunna berätta/vittna om Gud.

Hälsningar,

Mia

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

RSS flöde för kommentarer på denna sida | RSS flöde för alla kommentarer

Dölj

Tillbaka till Frågor och svar