Preventivmedel!

Hej Jag undrar en sak! Min fru har nyligen börjat använda sig av en sk kopparspiral. Iom detta så blev jag lite osäker på huruvida detta är bra eller inte. Jag vet inte mycket om just kopparspiraler men vissa påstår att dessa avbryter pågående graviditeter. Vi ha trots spiralen fortsatt användningen av kondom. Mest på mitt initiativ för att jag i...
Visa hela frågan och svaret

Micke frågar:

Hej

Jag undrar en sak! Min fru har nyligen börjat använda sig av en sk kopparspiral. Iom detta så blev jag lite osäker på huruvida detta är bra eller inte. Jag vet inte mycket om just kopparspiraler men vissa påstår att dessa avbryter pågående graviditeter. Vi ha trots spiralen fortsatt användningen av kondom. Mest på mitt initiativ för att jag inte vill ta risken att det skulle leda till ett typ missfall iom spiralen.

Min fråga är om användandet av kopparspiral kan vara fel moraliskt och om det isf kan anses att jag gör fel trots att jag använder mig av kondom?

Linus Stråhlman svarar:

Linus

Hej och tack för din fråga!

Så som jag förstår det är meningen med preventivmedel att de ska förhindra graviditeter(och skydda mot könssjukdomar vilket kondomen gör). Man kan se det som både gott och ont, något enkelt och kategoriskt svar finns inte. Å ena sidan är det bra om ett barn får födas in i en stabil och god relation och familj, dvs att barnet får vara mer eller mindre planerat. Ur den synvinkeln kan det vara bra med preventivmedel. Då kan också föräldrarna bygga en intim relation utan att behöva oroa sig. Å andra sidan är alla människor Guds barn och allt liv är något Gud vill.

När det gäller hur och vilka preventivmedel ni använder så är det något ni måste själva diskutera er fram till. Diskutera gärna detta med t.ex. en sexualrådgivare eller terapeut. Jag tror att ni kommer fram till en lösning som är bra för er. 

Hur det än blir så så tycker jag inte ni ska ha någon form av skuldkänslor för att ni använder preventivmedel och vilka ni i så fall använder. Men kort sagt tala om saken!

Allt gott, Linus

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

RSS flöde för kommentarer på denna sida | RSS flöde för alla kommentarer

Dölj

Tillbaka till Frågor och svar