Relationer, Gud och människan.

Om Gud uppfyller alla våra behov och ger oss trygghet varför behöver vi då en mänsklig partner att dela livet med? Gud ger oss kärlek och omsorg. Jesus och Paulus levde utan någon partner och ändå var de Bibelns starkaste individer och bidrog till nästan allt som hände. Om man verkligen vill leva med Gud till fullo så kan leva i återhållsamhet då?...
Visa hela frågan och svaret

Joffe frågar:

Om Gud uppfyller alla våra behov och ger oss trygghet varför behöver vi då en mänsklig partner att dela livet med? Gud ger oss kärlek och omsorg.
Jesus och Paulus levde utan någon partner och ändå var de Bibelns starkaste individer och bidrog till nästan allt som hände.
Om man verkligen vill leva med Gud till fullo så kan leva i återhållsamhet då? Utan en partner?

En annan fråga. Är det teologiskt fel att säga att man älskar Gud mer än sin partner?

Ann-Sofi Storbacka svarar:

ann sofi storbacka

Hej Joffe,

Äntligen får du ett svar på dina stora och viktiga frågor. Om jag börjar från din sista fråga så är det teologiskt rätt att säga att man strävar efter att älska Gud mer än sin partner. Gud är själva kärleken, som möter oss på många olika sätt och inte bara via en partner eller andra människor som är viktiga för oss eller älskar oss. Kärleken till Gud och kärleken till en partner är två olika nivåer av kärlek, som inte behöver dra åt olika håll, men som ibland gör det. Det här är det mera telogiska eller filosofiska svaret på din fråga. 

Sedan kan man närma sig din fråga utgående från vad som är just min uppgift i livet elller med andra ord vad är Guds vilja med mitt liv. En del kristna tar emot kallelsen till ett liv där man så helhjärtat som möjligt tjänar Gud utan att dela sin uppmärksamhet eller sin tid med en partner eller en familj. Men det är mera vanligt att ha en kallelse som består i att både ha en familj och en tjänande livsuppgift.

Funderar du kanske på vilken som är din kallelse? Då tänker jag att du skulle ha hjälp av att samtala med en erfaren kristen människa.

I gudstjänsterna brukar det finnas sändningsord som t.ex. kan låta så här: Gå i frid och tjäna Herren med glädje. Det kan man göra både med partner eller utan.

Många varma hälsningar,

Ann-Sofi

 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

RSS flöde för kommentarer på denna sida | RSS flöde för alla kommentarer

Dölj

Tillbaka till Frågor och svar