ryser när jag ber

hej.. jag har för en kort tid sen valt att släppa in jesus i mitg liv.. och brukar be på morgonen, samt på kvällen.. har nu på senare tid märkt att det går en rysning igenom min kropp så gott som varje gång jag ber numera.. det känns skönt, och behagligt.. känns som att det är nån som vill markera att mina böner hörs.. har du hört nåt liknande e...
Visa hela frågan och svaret

tomas.v frågar:

hej.. jag har för en kort tid sen valt att släppa in jesus i mitg liv.. och brukar be på morgonen, samt på kvällen.. har nu på senare tid märkt att det går en rysning igenom min kropp så gott som varje gång jag ber numera.. det känns skönt, och behagligt.. känns som att det är nån som vill markera att mina böner hörs.. har du hört nåt liknande eller vet du vad det är som jag känner? är det den helige andes närvaro?

Prästen svarar:

Hej!

Fint att det känns bra för dig att be och att du upplever att din bön blir hörd! Jag vågar inte säga vad det är du känner. Jag har hört om liknande kroppsliga upplevelser kanske främst från karismatiska kretsar. Visst tror jag att Guds närvaro kan kännas ända in i maggropen, men samtidigt så tänker jag att kroppsliga upplevelser inte är ett måste för att bönen ska bli hörd.

Är det här något du funderar mycket på? Finns det någon i din församling som du kunde berätta lite mera för? Om du försöker ge ord för det du känner så kanske det hjälper dig själv att bättre förstå?

Adventshälsningar
Jessica, präst

 

Kommentarer

  • Hej! Jag upplever också rysningar men inte bara genom bön utan så fort jag hör något om gud eller lyssnar på worship. Alltid undrat vad det beror på, om det är heliga andes närvaro? Blir alltid glad och känner kärlek runt om mig. Mäktig känsla men skulle vilja veta vad som kan orsaka de rysningarna som alltid förekommer genom hans namn.

    Sparad av Elvira, 04.09.2020 16:38 (3 år sen)

Skriv kommentar

RSS flöde för kommentarer på denna sida | RSS flöde för alla kommentarer

Dölj

Tillbaka till Frågor och svar