Sexleksak

Hej Jag har under en längre tid undrat om man tapar sin oskuld om man använder sexleksaker (som anal leksaker eller andra) på sig själv och om det är en synd. Tack i förhand
Visa hela frågan och svaret

Victor frågar:

Hej
Jag har under en längre tid undrat om man tapar sin oskuld om man använder sexleksaker (som anal leksaker eller andra) på sig själv och om det är en synd.
Tack i förhand

Rebecka Stråhlman svarar:

Rebecka 529web beskuren

Hej, Victor!

Sexualiteten är något av det finaste och mest ömtåliga vi har. Därför är det viktigt att vi lär känna oss själva och vet vad vi vill och inte vill, vad som känns bra och vad som känns obehagligt, så att vi vet var vi ska dra gränserna när vi sedan är intima med en annan människa. Av den orsaken vill jag säga att det inte är synd att använda sexleksaker på sig själv; det är ett bra sätt att lära känna sig själv och sin kropp. Om användandet av sexleksaker blir något som helt och hållet tar över en, ett beroende, något som skadar eller t.o.m. hindrar relationen till Gud och människor, då blir det en synd - precis som med allt annat i våra liv! Men ett sunt användade av sexleksaker är ingen synd. 

På frågan om huruvida man tappar sin oskuld när man använder sexleksaker skulle jag också svara nej. Oskulden blir man av med eller ger bort när man har samlag med en annan människa, låter den människan fysiskt bli en del av en själv. Men jag är ingen sexualrådgivare, så jag skulle också vilja uppmuntra dig till att kontakta någon expert på området, t.ex. en sexualrådgivare. Visst kan jag svara på dina frågor ur ett kyrkligt, religiöst och kristet perspektiv och också tala om upplevelser, men det kan också vara bra att tala med någon som blivit utbildad på området.

Jag önskar dig allt gott och trygghet i dig själv som människa och individ!

Rebecka, präst

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

RSS flöde för kommentarer på denna sida | RSS flöde för alla kommentarer

Dölj

Tillbaka till Frågor och svar