Synder man har gjort

Hej! När jag var lite yngre, ca 1-2 år sen så kunde jag ta och röka någon gång, dricka (men inte så att jag blir full, men kanske drack mer än vad jag hade fått enligt Bibeln). Och såklart gjorde någon gång "taskiga" misstag mot andra(fast ja jag var yngre). Och i senare ålder så blev jag ännu mer religiös än vad jag var innan. Jag har inte druck...
Visa hela frågan och svaret

Yas frågar:

Hej!

När jag var lite yngre, ca 1-2 år sen så kunde jag ta och röka någon gång, dricka (men inte så att jag blir full, men kanske drack mer än vad jag hade fått enligt Bibeln). Och såklart gjorde någon gång "taskiga" misstag mot andra(fast ja jag var yngre). Och i senare ålder så blev jag ännu mer religiös än vad jag var innan. Jag har inte druckit alls ända sedan dess, såklart så får vi dricka lite men jag vill inte göra det än. Jag ber varje morgon, dag och kväll täckt. Jag röker inte alls. Jag fastar mer än vad jag gjorde innan. Många saker jag gör nu, baseras på Gud och kristendomen, för det har jättestor betydelse för mig.

Min fråga är, efter alla de sorts synderna som jag har gjort. Kommer de att "räknas"? T.ex alkohol dricker jag inte längre, kommer absolut i mitt liv inte bli full. Absolut inga cigaretter. Är en jättesnäll person, som alla runt omkring mig vet och säger. Tänker hela tiden på alla andra, för att jag själv har haft det svårt. Så vad kommer Gud tänka? Är detta bra som jag gör? Eller är det jag gjorde innan viktigt?

Tack.

Hans Boije svarar:

Hej Yas

Inga synder räknas - det är det evangeliet handlar om - jesus har tagit dem på sig. All. a syndar vi hela tiden mer eller mindre. Det kan vara saker vi gör eller underlåter att göra. Vi skall inte tro att vi kan förtjäna någon frälsning genom att vara tillräckligt goda. Synder vi gör eller gjort bedrövar, men det stora i kristendomen är att Kristus skapat en ny väg till Gud som inte handlar om vad vi gör utan om att vara hans vän.

För att ta en liknelse, som liksom alla liknelser haltar men har något att ge, kunde vi tänka oss att vi står och köar efter biljetter till något populärt evenemang och inte vet om vi kommer att få biljetter eller inte.  Då kommer plötsligt En god vän förbi och säger  - Står du här och köar, det räcker knappast biljetter till dig. Kom med mig jag har några vipbiljetter -vi går in där brevid på vipläktaren.

Om vi känner Jesus och han känner oss då är det därför vi kommer in i himlen, inte därför att vi varit goda.  Sen skall vi göra goda gärningar av tacksamhet och för att jesus bett oss göra dem - t.ex. berättelsen om den barmhärtiga samariten avslutar Jesus med orden - gå du och gör sammalunda.

Det skall vi göra, men inte för att vi därmed skulle förtjäna frälsning - den har Jesus gett år oss -utan för att vi älskar honom.

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

RSS flöde för kommentarer på denna sida | RSS flöde för alla kommentarer

Dölj

Tillbaka till Frågor och svar