Utsända änglar med taggar?

I bibeln finns text om änglar som utsände taggar för att Jag skall hantera mitt högmod. Var i bibeln står detta. Björn Risberg.
Visa hela frågan och svaret

Björn Risberg frågar:

I bibeln finns text om änglar som utsände taggar för att Jag skall hantera mitt högmod. Var i bibeln står detta.
Björn Risberg.

Hans Boije svarar:

Ledsen att du fått vänta på ditt svar, jag drabbades av lunginflamation och var ur spel en längre tid.

På bibeln.se kan man man söka vad som helst även avancerad sökning på olika ord ett eller flera - så där direkt hittar jag inget då jag söker på ängel och tagg (jag använder då den gamla versionen av bibeln.se och avancerat sök  - man kan välja den gamal versionen då man kommer till den nya - kanske finns där också bra sök men jag är van med den gamla.

Det bibelord jag närmast associerar till som du beskriver det är där Paulus i 2 Kor 12:7 skriver: 

7Och för de väldiga uppenbarelsernas skull, för att jag inte skall bli högfärdig, har jag fått en tagg som sticker mig, en ängel från Satan som misshandlar mig så att jag inte blir högfärdig  (bibel 2000)

I bielöversättningen 1917, som jag läst som ung och lättar associerar till heter det.

7Och för att jag icke skall förhäva mig på grund av mina övermåttan höga uppenbarelser, har jag fått en törntagg i mitt kött, en Satans ängel, som skall slå mig i ansiktet, för att jag icke skall förhäva mig.

Vad Paulus här hade för prövning som han kallade tagg och Satans Ängel vet vi inte men trots att han bett att bli fri tre gånger så har Herren svarat honom att Herren ”Min nåd är allt du behöver" eller som det heter i 2917 ”Min nåd är dig nog, - det är kanske ett uttryck som många äldre kristna använder i olika sammanhang.

Jag hoppas det var detta ställe du var ute efter

 

mvh  Hans Boije

 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

RSS flöde för kommentarer på denna sida | RSS flöde för alla kommentarer

Dölj

Tillbaka till Frågor och svar