vaccin

Tjena prästen! Vi har en uppgift i skolan om etiska dilemman, varav en av de etiska modellerna är kristen etik. Jag har valt att skriva om hur vida det är etiskt rätt att tvinga folk att vaccinera sig. Hur ställer sig den kristna etiken till detta. Jag förstår att detta är ett mycket aktuellt ämne och att det därför inte finns något tydligt svar,...
Visa hela frågan och svaret

Moa frågar:

Tjena prästen!

Vi har en uppgift i skolan om etiska dilemman, varav en av de etiska modellerna är kristen etik. Jag har valt att skriva om hur vida det är etiskt rätt att tvinga folk att vaccinera sig. Hur ställer sig den kristna etiken till detta. Jag förstår att detta är ett mycket aktuellt ämne och att det därför inte finns något tydligt svar, men hur kan kristendomen ställa sig i frågan. Till exempel, är det okej att tvinga folk mot sin vilja? mm.

Har även försökt leta lite i bibeln där jag hittade detta citat "Jag grävde efter vatten och drack ur okända flöden. Egyptens alla floder torkade ut där min fot hade trampat.". Kan man direkt koppla detta till att man inte ska inta okända ämnen och att man därför inte bör vaccineras?

Tack på förhand.

Linus Stråhlman svarar:

28377804 10156147279704938 8779338236060489450 n

Hej,

Vi Åbo Akademi bedrivs ett forsknignsprojekt om just detta. Kanske kan ni bekanta er med det?

Tryck här för att komma till projektets hemsida.

Linus

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

RSS flöde för kommentarer på denna sida | RSS flöde för alla kommentarer

Dölj

Tillbaka till Frågor och svar