vad anser ni om andra religioner?

Hej jag undrar hur ni ser kring andra religioner som tex Islam, Hinduism och Judendomen. Jag har länge undrat vad för åsikt kyrkan har om dom. Och om dom inte tror på Jesus eller Gud på ert sätt kommer dom ändå få evigt liv efter döden?
Visa hela frågan och svaret

Carro frågar:

Hej jag undrar hur ni ser kring andra religioner som tex Islam, Hinduism och Judendomen. Jag har länge undrat vad för åsikt kyrkan har om dom. Och om dom inte tror på Jesus eller Gud på ert sätt kommer dom ändå få evigt liv efter döden?

Linus Stråhlman svarar:

28377804 10156147279704938 8779338236060489450 n

Hej och tack för din fråga!

Har du kollat de här svaren här på frågaprästen om: hinduism och kristendom, om en sann religion, helvetet, Muhammed och Jesus?

Om vi börjar med Bibeln, som är kristendomens heliga bok, som är det högsta rättesnöret: Jesus är vägen, sanningen och livet och ingen kommer till Gud utom genom att tro på honom(Joh 14:6). Men vi måste också minnas att Gud kom för att rädda alla människor, inte för att döma(Joh 3:16-17). Vår uppgift som människor är inte heller att fördöma eller hata. Jesus uppmanar de kristna att vi likadan kärlek till andra som Gud visat dem(Matt 22:39, 1 Joh 4:9-16). Med andra ord ska inte de kristna så mycket fundera på vem Gud en dag kommer att tillåta i sitt rike och vem inte. Istället visa respekt, värme, öppenhet och omvårdnad för andra. De kristnas uppgift är att berätta om Jesus för alla andra, var och en får sedan fatta sitt eget beslut(Matt 28:18-20).

Den evangelisk lutherska kyrkan vill visa öppenhet och respekt för andra. Kyrkan vill aktivt främja dialog och samarbete med andra religioner. Du kan läsa vad som står skrivet på kyrkans webbplats om just det. 

Jag själv brukar tänka att vi vet ändå inte vad som kommer att hända vid världens slut och vem Gud väljer att ge tillträde till sitt rike. Vår uppgift är att älska och berätta om Jesus. Det finns dem som tänker annorlunda, de som väljer att visa hat och förakt mot alla andra religioner. Jag tycker det är fel och går helt emot det Jesus gjorde och var. Samtidigt finns det teologer som säger det rakt motsatta: frälsningen i Jesus Kristus gäller precis alla människor. 

Hoppas det här svaret hjälper dig!

Linus

Kommentarer

 • http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Order Amoxicillin 500mg <a href="http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/">Amoxicillin 500mg Capsules</a> http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/

  Sparad av aeixewozoyi, 25.02.2019 16:48 (12 månader sen)

 • http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Buy Amoxicillin <a href="http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/">Amoxicillin Online</a> http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/

  Sparad av qsukyohuz, 25.02.2019 17:13 (12 månader sen)

 • http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Buy Amoxicillin <a href="http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/">Buy Amoxicillin Online</a> http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/

  Sparad av ohucodelwew, 17.03.2019 04:56 (11 månader sen)

 • http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/ - Amoxicillin 500mg Capsules <a href="http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/">Amoxicillin No Prescription</a> http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/

  Sparad av enixipigipai, 17.03.2019 05:30 (11 månader sen)

Skriv kommentar

RSS flöde för kommentarer på denna sida | RSS flöde för alla kommentarer

Dölj

Tillbaka till Frågor och svar