Vad är meningen med livet?

Vad är meningen med livet för kristna? Finns det någon skillnad på den punkten mellan katoliker, protestanter och ortodoxa kristna?
Visa hela frågan och svaret

Elvira frågar:

Vad är meningen med livet för kristna? Finns det någon skillnad på den punkten mellan katoliker, protestanter och ortodoxa kristna?

Ann-Sofi Storbacka svarar:

ann sofi storbacka

Hej Elvira,

I princip har alla kristna samma svar på frågan om meningen med livet. Kristna tror att Gud har skapat världen och gett människan uppdraget att vårda och värna om skapelsen. Det här är ett delsvar på frågan om meningen med livet - att människan är en del av skapelsen och har som uppdrag att se sin plats i helheten och att sköta om sig själv,andra och skapelsen så bra som möjligt.

Ett annat svar på frågan om meningen är sträva till att älska Gud över allting och sin nästa som sig själv. Att ta emot kärlek och att ge den vidare till andra är ett annat svar på frågan.

Ett tredje svar är att meningen med livet är att följa Jesus. Det kan i praktiken se olika ut om man menar sättet att fira gudstjänst eller vad man betonar mera eller mindre i en människas liv. Hur skulle Jesus göra i den här situationen, vad skulle han säga är frågor som alla kristna funderar på.

Ett fjärde svar på frågan är att livet har en mening, men att livet ibland kan vara så hårt att det känns meningslöst.Det betyder att kristna vänder sig till Gud i bön både när livet är lätt och när livet känns oerhört svårt.

Jag vet inte bakgrunden till din fråga, men de här synvinklarna kom jag att tänka på utgående från din fråga.

Många varma hälsningar

Ann-Sofi, präst och familjerådgivare

 

Kommentarer

  • vad är meningen med livet för kristna

    Sparad av jasmine abada, 11.10.2019 10:54 (8 månader sen)

Skriv kommentar

RSS flöde för kommentarer på denna sida | RSS flöde för alla kommentarer

Dölj

Tillbaka till Frågor och svar