Vad säger Gud att Herren är?

Besvarad: 29.08.2019
"Jag är den jag är " / finns detta påstående i bibeln och var, har inte hittat detta fast det nog är riktigt. För Gud är ande inte Fader eller något annat underligt .
Visa hela frågan och svaret

ralf.bäckström frågar:

"Jag är den jag är " / finns detta påstående i bibeln och var, har inte hittat detta fast det nog är riktigt. För Gud är ande inte Fader eller något annat underligt .

Sara Grönqvist svarar:

samtalstjanst pargas 8400

Hej Ralf,

Uttrycket jag är den jag är bygger på hebreiska ordet אהיה אשר אהיה, (ehyeh asher ehyeh). Ordet översätts ofta med att vara till svenska, allltås jag är. Jag antar att du hänvisar till påstående som finns i 2 Mos 3:13-15, där Moses undrar vad han skall säga åt folket. 

13Då sade Mose till Gud: ”Om jag nu kommer till israeliterna och säger att deras fäders Gud har sänt mig till dem och de frågar efter hans namn, vad skall jag då svara?” 14Gud sade: ”Jag är den jag är. Säg dem att han som heter ’Jag är’ har sänt dig till dem.” 15Och Gud fortsatte: ”Säg israeliterna att Herren, deras fäders Gud, Abrahams Gud, Isaks Gud och Jakobs Gud, har sänt dig till dem. Detta skall vara mitt namn för all framtid; med det namnet skall jag åkallas från släkte till släkte.

Evangelisk lutherska kyrkan ( de flesta kristna kyrkor) tror på en treenig Gud, som samtidigt är en och tre. Gud är samtidigt Fader - Son -Ande, Skapare - förlåtaren- hjälparen. En och samma i tre, samtidigt.

Hoppas jag kunde hjälpa dig, om du ännu undrar så återkom gärna. 

h. Sara Grönqvist

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

RSS flöde för kommentarer på denna sida | RSS flöde för alla kommentarer

Dölj

Tillbaka till Frågor och svar