Vad ska jag med Gud till?

Besvarad: 30.11.2017
Vad ska jag egentligen ha Gud till? Det finns alla möjliga lösningar på alla möjliga problem idag; psykologi, träning, utbildning, kost.. osv. Om ingen berättat för mig att Gud finns och att jag bör eller kan tro på Gud hade jag aldrig övervägt det. Jag hade levt mitt liv och haft det bra. Eller inte haft det bra och gjort något åt det. Men vad ska...
Visa hela frågan och svaret

Madde frågar:

Vad ska jag egentligen ha Gud till? Det finns alla möjliga lösningar på alla möjliga problem idag; psykologi, träning, utbildning, kost.. osv. Om ingen berättat för mig att Gud finns och att jag bör eller kan tro på Gud hade jag aldrig övervägt det. Jag hade levt mitt liv och haft det bra. Eller inte haft det bra och gjort något åt det. Men vad ska jag med Gud till?

Monica Heikel-Nyberg svarar:

Moni 516web

Hej Madde!

Tack för en intressant fråga! Mitt instinktiva svar på frågan är att Gud har man inte till nånting, om man med det menar att man har t.ex en dammsugare eller en cykel. Gud är inte en redskap som någon av oss kan ta till för att uppnå ett mål eller kontroller verkligheten med.  Vi kan ju inte heller hela tiden kontrollera vårt eget och andras liv, ibland bara går allting sönder. Vi har inte grepp om hela verkligheten, men det har Gud som har skapat allting. När vi själva går sönder och allt blir fel får vi vila hos honom och lita på att han kan skapa något gott också ur det som bara ser ut som kaos.

Tron är alltså ingen tilläggspryl, utan en relation mellan människan i all sin begränsning och Gud som är gränslös. Inte en fråga om åsikt utan tillit och livsmod.

Så här tänker jag. Svara gärna och berätta om hur du nu tänker!

Monica

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

RSS flöde för kommentarer på denna sida | RSS flöde för alla kommentarer

Dölj

Tillbaka till Frågor och svar