Vara öppen kristen troende i en icke troende familj

Hej! Jag finner godhet och lycka i mitt liv via den kristna tron som jag funnit på egen hand. Jag tror på kristendomen men kan inte förstå varför inte fler gör det då gud vill ge de frälsta evigt liv i oändlig godhet och vägen dit inkluderar godhet och försök till att undvika synd vilket i sin tur ger ett gott och lyckligt liv. Oavsett om gud finns...
Visa hela frågan och svaret

V. frågar:

Hej! Jag finner godhet och lycka i mitt liv via den kristna tron som jag funnit på egen hand. Jag tror på kristendomen men kan inte förstå varför inte fler gör det då gud vill ge de frälsta evigt liv i oändlig godhet och vägen dit inkluderar godhet och försök till att undvika synd vilket i sin tur ger ett gott och lyckligt liv. Oavsett om gud finns eller inte så kan jag inte för mitt liv förstå att man inte öppnar upp sina ögon för iallafall potentiell evig godhet och glädje.

Om jag kommer till mig huvudsakliga fråga; hur skall jag våga vara öppen kristen i en icke troende familj samt i ett samhälle där kristendomen anses konstig att tro på och tabu.

En till fråga; kan jag bli frälst utan kontinuerliga kyrkobesök och gudstjänster?

Tack på förhand. Med vänlig hälsning

Patricia Högnabba svarar:

Patricia Hognabba

Hej och tack för dina frågor!

Jag börjar baklänges: frälsningen beror inte på antalet gudstjänstbesök du gör! Jesus har berett vägen för dig/oss och det räcker. Däremot kan det vara tufft att inte ha någon att dela sin tro med och där (i att dela tro/stöda varandra i tron/söka tillsammans) kan församlingssammankomster som t.ex. gudstjänster vara till hjälp.

Att våga vara sig själv och leva ut sin livsåskådning/tro är utmanande för de flesta. Vi vill helst passa in, fast vi skulle tänka annorlunda än majoriteten. Jag tror att det är något som kommer stegvis. Att man helt enkelt får ta så stora steg man känner sig bekväm med - utan att känna någon press. Det mesta/mest centrala inom kristendomen (kärlek till nästan, respekt...) är ju ändå sånt som är allmänt accepterat som bra saker, eller hur?

Mvh, Patricia Högnabba | Fråga prästen

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

RSS flöde för kommentarer på denna sida | RSS flöde för alla kommentarer

Dölj

Tillbaka till Frågor och svar