Varför är kyrkan ok med homosexualitet?

Värför låter kyrkan homosexuella par gifta sig? Det är en synd och jag undrar varför kyrkans teologi har blivit så liberalisk. I korinthierbrevet 6:9-11 står det: Vet ni inte att inga orättfärdiga skall få ärva Guds rike? Bedra inte er själva! Varken otuktiga eller avgudadyrkare, varken äktenskapsbrytare eller de som utövar homosexualitet eller d...
Visa hela frågan och svaret

Oliver frågar:

Värför låter kyrkan homosexuella par gifta sig? Det är en synd och jag undrar varför kyrkans teologi har blivit så liberalisk.
I korinthierbrevet 6:9-11 står det:

Vet ni inte att inga orättfärdiga skall få ärva Guds rike? Bedra inte er själva! Varken otuktiga eller avgudadyrkare, varken äktenskapsbrytare eller de som utövar homosexualitet eller de som låter sig utnyttjas för sådant, 10 varken tjuvar eller giriga, varken drinkare, förtalare eller utsugare skall ärva Guds rike. 11 Sådana var en del av er. Men ni har tvättats rena, ni har blivit helgade, ni har förklarats rättfärdiga i Herren Jesu Kristi namn och i vår Guds Ande

Jag är rädd att kyrkan håller på att glömma Guds ord. Jag ville bara veta varför ni tycker så.

Patricia Högnabba svarar:

Patricia Hognabba

Hej Oliver!

Tack för din fråga. Hur man ser på homosexualitet ur kristen synvinkel beror mycket på hur man tolkar Bibeln. I Bibeln finns både "eviga sanningar" (t.ex. att älska Gud o sin nästa som sig själv) och sen sånt som vi inte mera idag anser vara aktuellt (t.ex. att ha slavar). Ibland kan det vara svårt att veta vilket som är vad.

Den homosexualitet som du syftar på i ditt exempelcitat handlade inte om en frivillig jämställd relation - någon sådan homosexualitet fanns inte på Bibelns tid. 

Om du vill läsa mera om det här rekommenderar jag Björn Vikströms bok "Kärlekens mångfald" - eller den här artikeln från HBL om du inte orkar läsa en hel bok.

Allt gott! Mvh, Patricia Högnabba | Fråga prästen

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

RSS flöde för kommentarer på denna sida | RSS flöde för alla kommentarer

Dölj

Tillbaka till Frågor och svar