Varför finns det människor som inte har det bra om gud finns

Besvarad: 29.11.2017
Hejsan! Som jag har förstått detta med gud är att han vill alla väl och att alla barn är guds, även om man inte är troende. Men om han nu vill alla så väl varför vinns det människor som har det så fruktansvärt dåligt och som dör av svält eller fruktanvära sjukdomar. Varför troteras människor dagligen. Varför hjälper inte gud dessa männiksor? Detta...
Visa hela frågan och svaret

Anonym frågar:

Hejsan! Som jag har förstått detta med gud är att han vill alla väl och att alla barn är guds, även om man inte är troende. Men om han nu vill alla så väl varför vinns det människor som har det så fruktansvärt dåligt och som dör av svält eller fruktanvära sjukdomar. Varför troteras människor dagligen. Varför hjälper inte gud dessa männiksor? Detta är det som får mig att tvivla på om gud finns. Tacksam för svar :)

Ben Thilman svarar:

Thilman

Hej

Din fråga är väldigt viktig att ställa. Den har ställts så läge som kristendomen har funnits, och eftersom det inte finns något bra svar på frågan, så ställs den fortfarande. Du är en bland många som funderar överGuds existns och hur det samtidigt kan finas så mycket ondska i världen.

Ett sätt att se på saken är att Gd har gett oss människor ett ansvar, för vi är oftast orsak tll all ondska. Svält och sjukdomar och krig och mycket annan ondska skulle kunna minska eller försvinna om det skulle finnas tillräckligt med vilja hos männisorna att handla. Så deet är kanske inte helt rättvist att skifta över hela ansvaret på Gud. Gud är nog god och Gud vill nog ge oss människoren vilja att hjälpa och göra gott. Men man kan  fråga sig om vi vill följa Guds vilja på den punkten. Vi får lov att ta vårt eget ansvar. Själv har jag inte ifrågasatt Guds existens. Det handlar egentligen inte så mycket om det, som om att göra Guds vilja. Hoppas detta svar hjälpte dig litet på vägen.

Mvh

Ben Thilman

omsorgspräst

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

RSS flöde för kommentarer på denna sida | RSS flöde för alla kommentarer

Dölj

Tillbaka till Frågor och svar