Varför skulle evigt liv vara motiv till tro?

Varför är det viktigt med evigt liv? Så viktigt att det skulle vara motivet till att tro på Jesus Kristus som Guds som? Alltså, jag har precis ögnat igenom Johannesevangeliet och det verkar där som att de som tror på Jesus ska få evigt liv. Men om jag inte är så himla intresserad av evigt liv utan vad jag ska ha Gud till i det här livet, varför s...
Visa hela frågan och svaret

Fanny frågar:

Varför är det viktigt med evigt liv? Så viktigt att det skulle vara motivet till att tro på Jesus Kristus som Guds som?

Alltså, jag har precis ögnat igenom Johannesevangeliet och det verkar där som att de som tror på Jesus ska få evigt liv. Men om jag inte är så himla intresserad av evigt liv utan vad jag ska ha Gud till i det här livet, varför ska jag tro på Jesus?

Vad är vitsen med tro liksom om det inte betalar sig förrän i en kommande tidsålder av något slag?

Claus Ståhlberg svarar:

142007752 256599202537816 7424143081806963580 n

Hej

Tack för frågan.

Vi har lite svarat på frågor kring temat tidigare här och här.

Det är intressant att du tänker dig i att du borde få en belöning för något du gör. En ganska modern tanke, men också mänsklig :D
Mycket av vad vi uppmanas göra i Bibeln uppmanas vi göra av kärlek. Inte så att vi är kära i alla vi ser utan för att osjälvisk handling alltid kommer att hjälpa också dem som inte är förtjänt av hjälp. T.ex. “Darkness cannot drive out darkness; only light can do that. Hate cannot drive out hate; only love can do that.” -MLK Jr. Problemet är också att livet kommer inte alltid att gå bra och skall man då vid en lowpoint ge upp allt det goda man kan göra eftersom ens goda handlingar inte har lönat sig?

Men du har rätt i det, och som jag är lite inne på i länken här ovan som går till ett av mina tidigare svar, att jag pratar inte mycket om himlen på slutet, förutom som hopp, oftast på en begravning, utan jag talar mer om livet idag. Mycket av vad Gud är idag är en relation man har till något högre och något godare. Något som kan hjälpa en hålla rätt kurs i livet. T.ex. Boenhoeffer eller Tubman. Och personligt stöd, styrka och tröst i motgångar. Och förstås utmaning och kallelse till självreflektion i fasta eller liknande. Alltså en hel spirituell styrka och uppbyggnad.

Och förstås finns det tusen andra vitser mer tro på Gud också, det är oftast vad predikan kan handla om :D
Sen kan man hitta små insikter på andra håll också. Jag gillar bland annat att se på Stephen Colbert eftersom han ibland talar med kända personer om deras tro. Här talar han ganska fritt om sin tro https://www.youtube.com/watch?v=uTRg83TIk5s han har också talat mycket om hur hans tro hjälpte honom när hans far och 2 bröder dog i en olycka.

Hoppas det förde med sig några insikter. Annars är det bara att fråga på nytt! Och fortsätt gärna ställa frågor :)

Fred!

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

RSS flöde för kommentarer på denna sida | RSS flöde för alla kommentarer

Dölj

Tillbaka till Frågor och svar