Varför skulle kristendomen vara den enda rätta religionen?

Besvarad: 11.03.2014
Hej! Jag försöker hitta Gud och en tro som jag kan gá vidare med, som jag kan lita mig pá och ge mig kraft att orka här pá jorden. Är uppväxt med kyrkan (ev.luth.) men efter att jag blev konfirmerad som 15 áring tyckte jag att jag hade "roligare" saker för mig än att gá till kyrkan och dessutom var det ju in riktigt populärt bland min vänkrets. Nu...
Visa hela frågan och svaret

Ann-Sofie frågar:

Hej!

Jag försöker hitta Gud och en tro som jag kan gá vidare med, som jag kan lita mig pá och ge mig kraft att orka här pá jorden. Är uppväxt med kyrkan (ev.luth.) men efter att jag blev konfirmerad som 15 áring tyckte jag att jag hade "roligare" saker för mig än att gá till kyrkan och dessutom var det ju in riktigt populärt bland min vänkrets. Nu är jag 15 ár gammlare än dá och har börjar förstá vilka prövningar livet ger och att det är viktigt att hitta en andepaus i vardagen för att orka. Har sökt mig mycket kring spiritualism, änglar och meditation den senaste tiden och försökat ná Gud pá sá sätt. Men har nu ocksá börjat förstá att det finns bara en Gud och alla pratar vi om samma Gud och vi försöker alla fá kontakt med samma Gud.
Egentligen var min frága, varför skulle kristendomen vara den ända rätta religionen? Och om ni kan ni ge mig tips om hur jag kan gá vidare pá min upptäcktfärd är jag ocksá tacksam!

Vänliga hälsningar Ann-Sofie

Mari Puska svarar:

Mari 512web beskuren

Hej Ann-Sofie!

Fint att du tar din andliga nyfikenhet på allvar. Frågan om vilken religion som har mest rätt är svår. Naturligtvis tror varje religion sig ha sanningen. För mig känns det kristna buskapet “mest rätt” för att den är så kravlös. Gud kräver inget av människan, utan Gud har gjort allt för människan. Vad gäller din fortsatta upptäcktsfärd rekommenderar jag att du läser Bibeln (börja med Nya testamentet) och kanske annan andlig litteratur (t.ex. Broder Roger: Gud kan bara älska). Men framför allt vill jag rekommendera att du söker kontakt med Gud och att du samtalar om livets stora frågor med dina vänner. Lycka till!

Mvh, Mari Puska

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

RSS flöde för kommentarer på denna sida | RSS flöde för alla kommentarer

Dölj

Tillbaka till Frågor och svar