Vem tilhör vi?

Hej. Jag har varit troende en kort tid och undrar följande: tillhör vi Fadern som skapat oss eller tillhör vi Jesus kristus, eller båda? Jesus dog ju på korset för våra synder, för vår frälsning, och satt att döma levande och döda. Jesus fick ju mycket stor makt i himlen (vissa säger all makt men Fadern är ju allhärskare, allmäktig) och på jorden....
Visa hela frågan och svaret

Mikael F. frågar:

Hej.

Jag har varit troende en kort tid och undrar följande: tillhör vi Fadern som skapat oss eller tillhör vi Jesus kristus, eller båda? Jesus dog ju på korset för våra synder, för vår frälsning, och satt att döma levande och döda. Jesus fick ju mycket stor makt i himlen (vissa säger all makt men Fadern är ju allhärskare, allmäktig) och på jorden.
Mao, herre, frälsare, gud och konung i himlen..
Min uppfattning är just nu: jag tillhör fadern då han är min skapare, fader. Jag är hans barn, son. Han har en plan för mitt liv. Jag tillber Gud/fadern men kan be till jesus med.
Jag tillhör/följer Jesus dels för att han dog för min synd, han är min herre, frälsare, gud och konung. Lever efter hans lära i evangelierna. Samt guds budord.
Har jag rätt för mig?

Linus Stråhlman svarar:

Linus

Hej, tack för din fråga! 

Jag håller med dig. Vi tillhör Gud och Gud är treenig. Vi till hör alla personerna i treenigheten var och en för sig. Men vi kan säga att de olika personerna har olika uppgifter i världen och tiden. Ofta förenklat till Fadern som Skaparen, Sonen som Frälsare och Anden som Guds kraft med oss i dag. Jesus pratar en hel del om att tillhöra Gud i Johannesevangeliet, du kan titta på t.ex. kapitel 14-15 och 17.

Linus, präst

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

RSS flöde för kommentarer på denna sida | RSS flöde för alla kommentarer

Dölj

Tillbaka till Frågor och svar