Yttersta tiden

Besvarad: 24.01.2023
Lever vi iden yttersta tiden ? När kommer Jesus tillbaka?
Visa hela frågan och svaret

Lillan frågar:

Lever vi iden yttersta tiden ? När kommer Jesus tillbaka?

Benjamin Häggblom svarar:

Benjamin Fraga Prasten

Hej Lillan!

Tack för din fråga. Människor har i alla tider funderat på världens undergång och om vi lever i de yttersta tiderna som det talas om i Bibeln eller inte. Redan Jesu egna lärjungar förväntade sig att Jesus skulle komma tillbaka under deras livstid och tänkte att de därmed levde i den yttersta tiden. Kommer själv ihåg vintern 2012 som världen enligt Mayakalendern skulle gå under - men det hände ju inte. 

I Bibeln talas det om att den yttersta tiden ska kännetecknas av bl.a. krig, och miljökatastrofer, och då är det ju lätt hänt att man blir lite mörkrädd när man ser på vår värld idag med t.ex. kriget i Ukraina och klimatkrisen som påverkar oss alla. Samtidigt står det också i Bibeln att "Herrens dag kommer som en tjuv om natten", alltså att ingen egentligen kan veta när den kommer. Så för att svara på din första fråga så vet jag inte om vi lever i den yttersta tiden eller inte, och egentligen tycker jag det är ganska skönt att inte veta. Vi får njuta av vad våra liv har att ge och lämna det vi inte har makt över åt Gud som bryr sig om oss.

Samma svar gäller egentligen också den andra frågan. Jag vet inte när Jesus kommer tillbaka - och ingen annan kan heller veta det. I Bibelns evangelier berättas det om hur Jesus vid sin himmelsfärd säger att han inte ska lämna mänskligheten ensam, utan att han ska sända Hjälparen, den heliga Anden till oss. På sätt och vis har Jesus alltså redan kommit till oss i den heliga Anden och han finns i var och en av oss.

Om du vill ha ett mera specifikt svar kring någon speciell fråga kring den yttersta tiden är det bara att höra av dig eller ställa din fråga i kommentarerna. :)

Kommentarer

Ingen har kommenterat denna sida ännu.

Skriv kommentar

RSS flöde för kommentarer på denna sida | RSS flöde för alla kommentarer

Dölj

Tillbaka till Frågor och svar